Als persoon

doe een gift

Foto: Cyrus Pâques Imagine / Citaat: Imagine Demain le monde n°124, nov-dec 2017

« Door in te stappen in het Ecluse project, heb ik niet alleen een toekomst als eigenaar, wat tot nu toe ondenkbaar was, maar ga ik ook een geweldig collectief avontuur tegemoet »,

Yasmina, eigenaar van een CLTB woning.

Deze knop leidt je naar de website van de Koning Boudewijnstichting.
Zo kan je genieten van de fiscale aftrek.

Ik doe een gift!

Community Land Trust Brussel is een stichting van openbaar nut. Via een innovatieve formule zorgen we ervoor dat mensen met een laag inkomen hun eigen woning kunnen kopen. Een droom die werkelijkheid wordt voor honderden kinderen, vrouwen en mannen in Brussel. Een eigen huis wordt zo een echte thuis waar families gelukkig, onbekommerd en trots mee bouwen aan een beter, rechtvaardiger en gezonder Brussel. Emancipatie zit verankerd in het bestuur van onze vereniging en de ontwikkeling van onze projecten.  130 woningen staan nu al in de steigers! CLTB geeft een adequaat antwoord op de Brusselse wooncrisis. Met de steun van gulle schenkers bezorgen we nog meer Brusselaars een definitieve thuis.

Uw gift is fiscaal aftrekbaar!

Stortingen vanaf 40€, gericht aan de CLTB of de Koning Boudewijnstichting, zijn voor 45% aftrekbaar van je belastingen. Zo kost een gift van bijvoorbeeld 40€ je slechts, 22€ na fiscale aftrek.

Respect voor uw privacy

Wij hebben je gegevens nodig om een fiscaal attest op te sturen maar wij geven deze in geen enkel geval door aan derden.

>> Ik doe een gift!
>> Ik laat mijn huis na!

word lid

« We leren elkaar kennen, collectief denken, onze rechten te verdedigen, samen te leven, met een toekomst als mede-eigenaars. Het is een lang, intens maar gepassioneerd traject »,

Yasmina, eigenaar van een CLTB woning.

Waarom lid worden?

Door lid te worden, bouw je ook mee aan de stad, een stad zoals wij van dromen: rechtvaardiger en democratischer, waar plaats is voor iedereen, ook voor de zwaksten.

Door lid te worden, ondersteun je mee het doel van CLTB om betaalbare huisvesting te creëren voor Brusselaars.

Door lid te worden, kan je je stem laten horen. Je wordt op de hoogte gehouden van onze werking, en wordt uitgenodigd op onze Algemene Vergaderingen. Zo bouw je ook mee aan onze vereniging.

Hoe lid worden?

Om lid te worden van CLTB moet je onderstaand formulier invullen en je jaarlijks lidgeld van € 10 storten (vermeldt in de mededeling: lidgeld + je naam).

Je kan ook de actie van CLTB steunen door het bedrag van je keuze te storten op de bankrekening van vzw CLTB (IBAN:BE 83 5230 8043 6115 / BIC: TRIOBEBB)

Alle leden kunnen deelnemen aan de Algemene Vergadering, maar om stemrecht te hebben moet je eerst een aanvraag doen die wordt goedgekeurd door de raad van bestuur. Dat kan heel eenvoudig, door ons formulier in te vullen en ons terug te sturen per mail: info@cltb.be

* Deze velden zijn verplicht.

word vrijwilliger

« Door in te stappen in het Ecluse project, heb ik niet alleen een toekomst als eigenaar, wat tot nu toe ondenkbaar was, maar ga ik ook een geweldig collectief avontuur tegemoet »,

Yasmina, eigenaar van een CLTB woning.

Waarom en hoe investeren in ons?

De groei van CLTB, sinds zijn oprichting in 2012, is voor een groot stuk te danken aan het engagement van de vrijwilligers. Dat engagement blijft van essentieel belang voor onze werking. We hebben een netwerk nodig van burgers die ons kunnen helpen. Draag zelf je steentje bij, of stel ons voor aan mensen die ons kunnen helpen!

Sluit je aan!

Stel ons iemand voor of investeer je eigen tijd volgens je eigen beschikbaarheid:

Help ons met de organisatie van inschrijvingsvergaderingen voor kandidaat kopers: de gelegenheid bij uitstek om geïnteresseerden bij te staan.

  Communicatie: we kunnen altijd mensen gebruiken die ons kunnen helpen beter te communiceren. Heb je een goede pen, ben je sterk in lay-out of webdesign? We kunnen je hulp gebruiken.

 Evenementen: neem deel aan werven, brocantes, wijkfeesten, . . .

 Vertalingen: we hebben regelmatig vertalingen nodig in het Nederlands, Frans en/of Engels.

Administratieve taken: nauwgezette medewerkers die zich willen inspannen voor archivering, klassement, data input etc.

 Word ambassadeur: vertegenwoordig ons op beurzen en campagnes in uw buurt

Meer nog dan een actie. . .

Geef ons een stukje van je tijd, energie en goed humeur, wij bieden je:

  • Aangename vergaderingen met een uiteenlopend publiek
  • Tijd en mogelijkheden om je stem te laten horen
  • Werkgroepen waaraan je kan deelnemen
  • De mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en talenten te ontwikkelen

Heb je vrije tijd? Aarzel niet je bij ons team aan te sluiten en stel je talenten ter beschikking voor een goed doel!

Contacteer Yseult op het nummer 02/840.61.49 of via mail: yseult.stiernet@cltb.be