Onafhankelijkheid

Presentatie van het woonproject

Het project Onafhankelijkheid is gelegen in Molenbeek, dichtbij het kanaal en de Ninoofsepoort in een wijk met een sterk gemengd karakter (woningen, handelszaken, infrastructuur). Zowel een tramlijn als verschillende bussen hebben hier een halte en de metro- (en trein) stations Weststation en Graaf van Vlaanderen bevinden zich op slechts 10 minuten te voet.

Het woonproject is een renovatie van 2 gebouwen met een industrieel karakter die zijn omgevormd tot ruime en lichte woningen en een reeks gemeenschappelijke ruimtes. 15 woningen (studio’s, 1, 2 en 3 slaapkamers) hebben hun voordeur aan de Onafhankelijkheidsstraat, 6 woningen (1 slaapkamer en 2 slaapkamers) hebben toegang via de Ransfortstraat. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden door een geheel van platte en groene daken in het binnenblok.

Een reeks gemeenschappelijke ruimtes zoals een gemeenschappelijk waslokaal, een polyvalente ruimte en een fietsenstalling worden gedeeld door de bewoners van de 21 appartementen. Elk gebouw heeft een ruimte voor het opbergen van kinderwagens, een afvallokaal en technische ruimtes.

Elk appartement, met uitzondering van de 2 appartementen gelegen op de begane grond aan de Onafhankelijkheidsstraat, heeft een balkon en/of een kleine tuin en een opslagruimte buiten het appartement (hetzij op de begane grond of op de eerste verdieping). Er is ook de mogelijkheid om een parkeerplaats te kopen in de aangrenzende parkeergarage die toegankelijk is via de daken.

Praktische info

Adres: Onafhankelijkheidsstraat 15-17 en Ransfortstraat 95 à 1080 Molenbeek

Bouwprogramma :

  • 21 woningen verdeeld over 2 gebouwen (studio’s, 1, 2 en 3 kamers)
  • 1 gemeenschappelijke ruimte ter beschikking van de inwoners
  • 20 parkings (afzonderlijk van de woningen verkocht)
  • 1 handelsruimte op de gelijkvloerse verdieping

Bouwheer: GILLION Development
Architectenbureau: Montois Partners Architectes
Aannemer: GILLION Construct

Koop een woning in het project Onafhankelijkheid

Er zijn nog 7 woningen beschikbaar. Opgelet, het is enkel mogelijk om een CLTB woning aan te kopen via aanmelding op de wachtlijst. Meer info hier.

Handige documenten

  • Plannen (binnenkort beschikbaar)

Partners